Stel uw data veilig doormiddel van een back-up

Er zijn diverse mogelijkheden om je bestanden veilig op te slaan. Denk aan lokale opslag (pc, externe usb schijf/stick) , centrale opslag (netwerk pc, netwerk harde schijf/NAS) en Cloud/online opslag (Onedrive, Dropbox etc.) In geval van problemen na brand, systeem crash en bijv. diefstal wil je snel over je data kunnen beschikken.

Je wil belangrijke data niet kwijt raken door een onvoorzien probleem. Zorg er daarnaast dan ook voor dat je niet alleen backups maakt van je belangrijke bestanden maar ook van je werkend systeem. Een regelmatige backup van je systeem zorgt ervoor dat je ingeval van een probleem deze backup kan terugzetten en daarna weer verder kan. Het opnieuw installeren en configureren van je computer kost namelijk best veel tijd!

Bij het maken van backups en het veilig stellen van bestanden gaat het erom dat je een keuze maakt van bestanden die je absoluut niet kan missen voor je bedrijf als ook privé. Waar en hoe ga ik deze opslaan? Dat kan veilig door een combinatie van lokale- en/of centrale- en/of online opslag te gebruiken. Zo kan een combinatie van een gratis of commercieel backup programma en een gratis of betaalbare Cloud opslagdienst een oplossing zijn voor jouw situatie.

Er zijn volop gratis oplossingen beschikbaar die hun werk goed doen maar deze bieden meestal geen ondersteuning wanneer een herstel poging een keer toch niet lukt.

Laat mij je helpen met deze keuze en installatie!

 

Wij maken o.a. gebruik van Acronis Backup Cloud en Veeam backup tools.

Tevens bieden wij mogelijkheden om uw systemen te bewaken en te voorzien van kritische software updates en patches zodra deze beschikbaar zijn. Aan deze dienst is een onderhouds abonnement gekoppeld. Voor meer informatie omtrend werking en mogelijkheden neemt u contact met ons op.

7 januari 2018