Bespaar op onderhoudskosten

 

Bespaar niet op onderhoud van jouw computer maar wel op onderhoudskosten!

Wanneer je met regelmaat de computer laat controleren kan dit helpen met besparen op onderhoudskosten.

Het is net als met de auto naar de garage gaan. Stel het onderhoud lang genoeg uit en men kan er op rekenen dat een in het beginsel klein probleem uiteindelijk zorgt voor een groter probleem met bijhorende kosten om het weer in orde te maken.

Dit geldt zo ook voor de computer. Weet je bijv. dat stof al een enorme belasting kan zijn voor een goede en veilige werking van de pc? Stof in de computer of NAS is zelfs brandgevaarlijk. Stof kan de koeling belemmeren waardoor de computer traag kan gaan reageren. De processor schakelt terug in snelheid en prestatie’s doordat deze wellicht te warm wordt.

De ventilatoren koelen mogelijk niet meer goed maar let op met schoonmaken i.v.m. onbalans in de ventilator. Soms is vervangen beter dan schoonmaken.

Wanneer de hardeschijf problemen heeft kan dit in het begin niet opvallen maar op den duur kan de defecte schijf er wel voor zorgen dat jouw bestanden corrupt gaan en niet meer toegankelijk worden met mogelijk data verlies als gevolg. Het systeem wordt traag doordat data niet goed gelezen kan worden, het besturingssysteem wordt instabiel doordat systeembestanden beschadigd raken, programma’s werken niet meer goed en sluiten onverwachts af. Vervanging van de hardeschijf is dan nodig en een her-installatie is dan vaak onvermijdbaar. Heb je echter systeemback-ups gemaakt dan is het herstellen naar een nieuwe hardeschijf sneller dan alles opnieuw instellen en configureren.

Informeer naar de mogelijkheden om je bestanden te beschermen en je systeem werkend te houden.